Highlights programma's

Programma Zorg

6.1 Programma Zorg

  1. Met Kansrijke start moedigen we moeders aan om zelfstandig in het leven te staan en zo hun kind een kansrijke start te geven. Ondersteuning is aanwezig om belemmeringen te verkleinen of op te lossen. Zo hebben we voorjaar 2021 met Enschede en Hengelo een officiële start gemaakt met "Nu niet zwanger",  een werkwijze die als doel heeft om kwetsbare mensen een bewuste keuze te laten maken over het moment van hun kinderwens zodat zij niet onbedoeld zwanger raken.
  2. Via een gezamenlijk met onze partners opgestelde preventieagenda gaan onze partners samen met ons uitvoering geven aan een gezonde leefstijl, een vitale beweging via Almelo ingewikkeld en het minimaliseren van problemen na scheiden voor zowel professionals als ouders als kinderen.
  3. Via een zorgkrant, die in juni verschijnt, laten we inwoners kennismaken met het brede aanbod van initiatieven op gebied van (positieve) gezondheid in Almelo. We laten zien hoe ze gezond, prettig en zelfstandig kunnen blijven wonen en leven in Almelo. En waar mensen, voor wie dit (even) niet vanzelfsprekend is, terecht kunnen als ze vragen of een probleem hebben op het gebied van de WMO, mantelzorg of jeugdhulp.
  4. Voor de integrale ketenaanpak Maatschappelijke Opvang gaan we op termijn zorgen dat de problematiek rond dak- en thuisloosheid vermindert. In november 2020 is de eerste fase afgerond met een congres. Met de uitrol naar de regiogemeenten van de 7 door de samenwerkende partners (gemeente, woningbouwcorporaties en zorgaanbieders) ontwikkelde interventies zijn we gestart. Deze interventies richten zich onder andere op uitstroomafspraken over uitstroom uit de maatschappelijke opvang voor wonen, via een pilot budgetzorg op trainen en helpen van mensen om zelf regie te voeren rondom hun financiën en op mobility mentoring, waarbij het gaat om het besef welke invloed dakloosheid en schulden hebben op het denkend en oplossend vermogen van mensen, zodat onze aanpak daar beter op kan aansluiten.
  5. Via de regionale aanpak Twentse Belofte dringen we voortijdig schoolverlaten terug. Deze aanpak bestaat uit 5 beloften, waaronder de belofte dat jongeren met een hogere kans op schooluitval op school extra ondersteund worden om zich te ontwikkelen en een startkwalificatie te halen, en de belofte dat jongeren die zonder startkwalificatie van school gaan persoonlijk worden begeleid naar een passende vervolgstap.
Deze pagina is gebouwd op 07/16/2021 15:14:13 met de export van 07/16/2021 15:07:01